24 Ağustos 2012 Cuma

Modern ve muhafazakâr hanımlar işyerinde nasıl giyinmeli?


Günümüzde çalışan kadının artması, işyerinde nasıl giyinmek gerekiyor sorusunu da gündeme getiriyor. Birçok kadın, tesettür giyiyor olsun olmasın aynı sorundan şikayetçi: “İşyerinde adam yerine konulmak için çok resmi giyinmek gerekiyor.”. Tesettür giyim modelleri içinde işyerine giderken giyilebilecek çok fazla seçenek var.

Öncelikle işyerinizin ne işle meşgul olduğu çok önemli. Mesela çocuklar için hemen her yerde olan gündüz bakım evlerinden birinde çalışıyorsanız, simsiyah giyinip gitmeniz doğru olmaz. Çalıştığınız yere göre tesettür modelleri arasından uygun rengi seçmelisiniz. Erkeklerin yoğunlukta olduğu bir yerde çalışıyorsanız, kahverengi, lacivert gibi koyu renkleri tercih etmelisiniz. Alanında uzman birçok modacı, kadınların işyerine giderken derli toplu ve zarif bir giyim tarzı olmasından yana. Bu yüzden etek – ceket ya da pantolon – uzun ceket takım gibi kıyafetleri tercih edebilirsiniz.

 Kıyafetlerinizin içinde rahat etmenizi gerektiren, fazla hareketli bir işiniz varsa uzun etek – bluz kombini yapabilirsiniz. Ayakkabılarınızı genelde düz taban seçmeye dikkat edin, ayak yapınızı bozulmaktan korur ve günün yoruculuğunu bir nebze olsun daha kolay atlatmanıza yarar. dikkat edilmesi gereken başka bir nokta ise, kıyafetlerinizin kumaşları mümkün olduğunca terletmeyen cinsten olmalı. Bu yüzden pamuklu giysiler giymeye özen gösterin.

3 yorum:

  1. günümüzde tesettürlü hanımların çok dikkat etmesi gereken bir konu bence tesettür sadece başörtüsü değil zira

    www.pantolonetegim.com

    YanıtlaSil
  2. takipteyim...
    sizde beni izlemeye alırsanız seviniirm...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. benim gibi şantiyede çalışanlar ne giycek :) baya zorlanıyorum maalesef hep göze batmıycak renkler giymek zorundayım:)

    YanıtlaSil