24 Ağustos 2012 Cuma

: Bebeklere isim verilirken nelere dikkat edilmeli?




Hamilelik dönemi kimileri için zorlu geçiyor, kimileri içinse diğer kadınları kıskandıracak kadar rahat. Ancak ister çok ağrılı ister çok keyifli geçsin, her anne adayı bir an önce bebeğinin dünyaya gelmesi için gün sayıyor. Bu arada dünyaya gelecek olan bebek kız ise kız bebek isimleri, erkek ise erkek bebek isimleri aranıyor. İsim seçerken düşülen bazı hatalar olabiliyor. En sevdiğiniz isim, babanızın ya da dedenizin ismi, eşinizin babasının ismi ilk düşünülenler arasındadır genelde zira bizim ülkemizde bu bir tür gelenektir ve saygı ifadesidir. Fakat bebeğinize isim verirken dikkat etmeniz gereken birtakım noktalar var.
Küreselleşmenin de getirdiği üzere artık birçok ülkeden insanla ve internetle iletişim halindeyiz. İçinde “ğ” gibi kullanımı zor isimlerden kaçınmaya özen gösterin. Türkçe karakter kullanımı sorun yarattığı için iletişim problemleri yaşayabilir.

Kız çocuklarına konulan bazı isimler, küçük yaşta algılayamayacağı ve psikolojisini bozacak şakalar yapmaya müsait isimler konabiliyor. Mesela Okşan ismi bunlardan biri. Cinselliği çağrıştıran bu isim, çocuğunuzun sorunlar yaşamasına neden olabilir.
İsmin okunuşu ne kadar hoşunuza gitse de anlamını   öğrenmeyi de ihmal etmeyin. Çok beğendiğiniz bir ismin, aslında çok incitici bir anlamı olabilir.

İsimlerin fazla geleneksel olması, iş hayatına atıldığı zaman problem olabilir. Yapılan bir araştırma, modern isimlere sahip insanların diğer insanlardan bir adım önde başladığını öne koymuş. Kutuplaşmaya müsait yapısıyla bizim ülkemizde de buna benzer bir şeyler yaşanabilir. Mesela Abdullah ismi yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebilir.


Bebeğinize isim ararken mümkün mertebe geleceği düşünerek isim vermeye çalışın. Zaman hızlı geçiyor ve bu arada birçok şey de değişiyor. Bunu göz önünde bulundurarak isim verirseniz, daha doğru bir karar verme şansınız artar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder